Palaa takaisin

KESÄTAPAHTUMAT JA FESTIVAALIT

 

 Suomen kesä on ilon ja juhlan aikaa, koska pitkä ja pimeä talvi on ohi! Suomessa on paljon erilaisia kesätapahtumia, joissa kansa viettää aikaa: on musiikkia, tanssia, kesäteatteria, messuja jne.

 

Musiikkitapahtumat

 

Musiikkitapahtumat ovat kesällä hyvin suosittuja ja niitä on paljon. Jokainen löytää varmasti kiinnostavan musiikkitapahtuman, johon voi mennä.

 

Nuoriso juhlii erityisesti rockfestivaaleilla eli festareilla. Suositut jokavuotiset rockfestarit ovat Turun Ruisrock ja Down by the Laituri, Seinäjoen Provinssirock ja Joensuun Ilosaarirock.

 

Festareilla tunnelma on iloinen ja vauhdikas. Usein festarit kestävät 1-3 päivää. Festareilla nuoret yöpyvät leirintäalueella teltassa, mökissä, autossa jne. Festaripaikalla on yleensä oluttelttoja ja pientä syötävää, kuten wokkia ja paistettuja makkaroita. Omia juomia ei festarille saa ottaa mukaan!

 

Jazzin ystäville Pori Jazz on tärkeä festivaalitapahtuma. Pori Jazz on yli 30 vuotta vanha traditio. Pori Jazzissa ovat viime vuosina esiintyneet mm. suomalaiset Antti Sarpila, Jukka Perko, Don Johnson Big Band.  Ulkomaalaisia esiintyjiä ovat esimerkiksi James Brown, B.B. King ja Björk. Muita kesän jazz-tapahtumia ovat Imatran Big Band Festival ja Keravan jazz-festivaalit.

 

Savonlinnan Olavinlinnassa on kesällä oopperajuhlat. Savonlinnan ensimmäiset oopperajuhlat olivat kesällä 1912. Oopperajuhlat loppuivat melkein 40 vuoden ajaksi ensimmäisen maailmansodan aikana.  Juhlat jatkuivat vuonna 1967.

 

Oopperajuhlat kestävät nykyisin noin kuukauden. Ne ovat kansainvälinen festivaali. Juhlissa käy noin 60 000 ihmistä. Heistä noin ¼  on ulkomaalaisia.

 

Faces Etnofestivaalit erilaisten etnisten ryhmien yhteinen tapahtuma. Festivaaleilla esiintyvät ryhmät soittavat, laulavat ja tanssivat. Tapahtuma järjestetään Pohjan kunnassa, Billnäsissä Länsi-Suomessa.

 

Tanssitapahtumat

 

Ihmiset haluavat kesällä tanssia ulkona lavatansseissa. Tanssilava on yleensä kauniilla paikalla luonnossa. Tanssilavoilla esiintyvät suositut tanssiartistit orkesterien kanssa. Valssi, humppa, tango, polkka, jenkka ja latinalaiset tanssit kuuluvat lavatansseihin.

 

Kuopio Tanssii ja Soi –festivaaleilla voi ihailla tanssiesityksiä: modernia tanssia, jazzia, nykyflamencoa, tanssiteatteria jne. Erilaisten tanssiesitysten lisäksi jokainen voi itse osallistua festivaalien tanssikursseille. 

 

  Nykyflamencoteos Furia

 

Kilpailut

 

Suomalaiset rakastavat erilaisia kilpailuja. Kalevan Kisat eli yleisurheilun SM-kilpailut (SM = Suomen Mestaruus) ovat kesällä.

 

Helsinki City Marathon on suuri juoksutapahtuma niille ihmisille, jotka harrastavat juoksua. Naisille, miehille ja eri ikäisille on oma juoksutapahtuma. Maraton on n. 42km pitkä. Maratonissa juoksija juoksee Itämeren kaunista rantaviivaa pitkin. Juoksija näkee osan historiallista ja kaunista Helsinkiä: Finlandia-talon, Eduskuntatalon, Lauttasaaren, Kaivopuiston ja Esplanadin. Maratoniin täytyy ilmoittautua ja maksaa osallistumismaksu. 5-13-vuotiaille on oma Disney-maraton, joka on 400m-3km pitkä.

 

Suomessa on myös erikoisia humoristisia kilpailuja, esimerkiksi Akankannon maailmanmestaruuskilpailu ja saappaanheittokilpailu. Akankannon kilpailu alkoi Sonkajärvellä 1992. Kilpailussa mies kantaa naisen mahdollisimman nopeasti radan läpi. Saappaanheitto-kilpailussa täytyy heittää suomalaista Nokian saapasta mahdollisimman pitkälle.

 

 

 

Erilaisia tapahtumia Suomessa (ajankohdat):

Palaa takaisin

 Sivun alkuun

 Tehtävät