Palaa takaisin

SUOMEN ITSENÄISYYSPÄIVÄ 6.12.

 

 

 Suomi kuuluu Neuvostoliittoon (Venäjään) vuosina 1806-1917. Suomi saa itsenäisyyden vuonna 1917.

 

Itsenäisyyspäivä on isänmaallinen juhla. Itsenäisyyspäivänä soi Suomen kansallislaulu ja Suomen siniristilippu on tangossa. Kolmas Suomen symboli on vaakuna, jossa on leijona. Itsenäisyyspäivänä kaupat, pankit ja virastot ovat kiinni.

 

Presidentinlinnassa on isot juhlat, joita kansa katsoo televisiosta tai internetistä. Presidentti kutsuu juhlaan noin 2000 vierasta. Heillä on upeat iltapuvut päällä. Kansa katsoo televisiosta, keitä juhlaan tulee, millaiset vaatteet vierailla on päällä ja millä tavalla he tervehtivät presidenttiä.

 

Kello kuudelta illalla ihmiset sytyttävät ikkunalle kaksi kynttilää. Monet ihmiset ostavat itsenäisyyspäivän juhlaan ikkunalle sinivalkoiset kynttilät.

 

Suomen armeija järjestää itsenäisyyspäivänä paraatin, jossa sadat varusmiehet marssivat. Paraatin lisäksi televisiossa on suomalaisille tärkeä elokuva Tuntematon sotilas, joka kertoo sodasta Venäjää vastaan.

 

Itsenäisyyspäivän juhla on tavallisesti hiljainen ja rauhallinen. Kirkoissa on itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus. Monet ihmiset kävelevät illalla ulkona pimeässä talvi-illassa ja katsovat, kun talojen ikkunoissa palavat kynttilät. Ihmiset käyvät usein myös hautausmaalla ja sytyttävät kynttilöitä haudoille. Hautausmaalla on muistomerkki niille sotilaille, jotka kuolivat sodassa. Ylioppilaat vievät muistomerkille seppeleen.

 

Nykyisin itsenäisyyspäivää voi juhlia myös ravintolassa. Ravintolassa on usein joku kuuluisa iskelmä-, rock- tai poptähti esiintymässä.

 

Linkkejä:

Itsenäisyyspäivä:
http://xoomer.virgilio.it/remigio.galdiolo/itsenaisyys.html
http://savonlinnakampus.joensuu.fi/merkkipaivat/itsenaisyyspaiva/itsenaisyys4.htm

Suomen presidentit:
http://www.presidentti.fi/fin/henkilot/henkilot.html
 

Suomen kansallislaulu eli Maamme-laulu:
http://www.geocities.com/kiljumme/maammelaulu

 

Palaa takaisin

 Sivun alkuun Tehtävät