Palaa takaisin

PIKKUJOULUT

 

Pikkujoulu on hauska juhla ennen joulua marraskuun lopussa tai joulukuussa. Ihmiset viettävät pikkujoulua yhdessä. Pikkujouluja järjestävät päiväkodit, koulut, työpaikat, yhdistykset ja ystävät keskenään.

 

Pikkujouluruoka on usein riisipuuro. Ihmiset sekoittavat puuroon mantelin. Manteli tuo onnea hänelle, joka saa sen lautaselle. Joskus hänen täytyy tehdä jokin tehtävä, esimerkiksi laulaa joululaulu muille.

 

Pikkujouluissa on usein hauska ohjelma. Lapset leikkivät joululeikkejä ja laulavat joululauluja. Heillä on tonttulakit päässään. Usein järjestäjä pyytää, että jokainen tuo pikkujouluihin pienen lahjan. Lahjat täytyy sekoittaa, jotta jokainen saa jonkun toisen henkilön lahjan. Pikkujouluissa vierailee usein joulupukki, joka jakaa lahjat. Yleensä pikkujouluissa on hyvää syötävää ja juotavaa, kuten joulutorttuja, piparkakkuja ja mehua.

 

Nuoret usein juhlivat ensin jonkun kotona pikkujoulua. Usein he jatkavat pikkujouluiltaa jossakin ravintolassa. Myös ystävien kanssa on mukava järjestää jotakin ohjelmaa pikkujouluihin. Muuten juhlat eivät paljon eroa tavallisista juhlista.

 

Työpaikkojen pikkujouluista on olemassa hurjia tarinoita, sillä glögit ja alkoholi kuuluvat usein juhliin. Työpaikat järjestävät usein pikkujoulut jossakin ravintolassa. Joulukuussa ravintolat ovat täynnä ihmisiä, jotka juhlivat pikkujoulua. Myös työpaikkojen pikkujouluissa on yleensä jotakin hauskaa ohjelmaa. Usein työpaikalla ihmiset päättävät, että pikkujouluissa on jokin teema, esimerkiksi gangsteriteema, Espanja-teema jne. Ihmiset panevat päälle teemaan sopivat vaatteet ja järjestävät teemaohjelmaa.

 

Pikkujoulun ruoka on yleensä samanlaista kuin jouluruoka: kinkkua, lanttu-, porkkana- ja perunalaatikkoa, puuroa jne.

 

Linkki:
http://groups.msn.com/Joulu/pikkujoulut.msnw

Palaa takaisin

 Sivun alkuun

 Tehtävät